04.04.2017 - 06:52
|
Actualització: 04.04.2017 - 08:52
L’Ajuntament de Mollerussa ha presentat la seva estratègia com a laboratori de proves dins la Jornada Catalonia SmartLab, impulsada per la Generalitat per donar a conèixer aquesta iniciativa que té per objectiu promoure el desenvolupament de projectes smart (intel·ligents) que solucionin necessitats i reptes municipals arreu del territori.
En concret, el SmartLab (laboratori intel·ligent) de Mollerussa ja ha testat dos pilots (un s’està duent a terme actualment) i en té en projecte provar tres mes relacionats amb la mobilitat, la salut i les noves tecnologies en reg, segons ha explicat Esteve Aymerich, assessor de l’àmbit smart del consistori. La jornada, que s’ha desenvolupat dilluns al matí a L’Amistat, ha comptat amb una setantena d’assistents entre responsables i tècnics municipals de diferents poblacions d’arreu de la geografia catalana i ha estat inaugurada pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, Jordi Puigneró, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.
Connectivitat
Marc Solsona, com a amfitrió, ha indicat que avui en dia no es poden perdre oportunitats i “necessitem que la connectivitat sigui part del nostre dia a dia”. Per això, ha dit, “Mollerussa fa una aposta estratègica en el món smart per articular el projecte de ciutat”. Així mateix, també ha remarcat la importància del lideratge per dur a terme aquesta estratègia, en la que Mollerussa ja té definit el seu espai de proves aprofitant part del recinte firal així com també el recorregut del mercat setmanal on s’inclouen equipaments municipals, educatius i sanitaris.
Revolució digital
Per la seva part, Puigneró ha dit que és “una greu irresponsabilitat no participar de la revolució tecnològica digital actual” ja que “cal que el país sigui capaç de fer una política que millori la vida dels ciutadans aprofitant la tecnologia”. En aquest sentit, ha dit que aquesta estratègia és també “política social perquè aconsegueix eficiències que reverteixen en el funcionament de la ciutat” i, a més, ajuda també a impulsar una indústria digital, no només com a consumidors sinó també com a productors. Puigneró ha explicat també que actualment la xarxa catalana d’SmartLabs compta amb 35 municipis adherits, 5 a les comarques de Ponent, que han testat un total d’11 pilots. També ha indicat que una quarantena d’empreses hi estant també vinculades aplicant solucions innovadores.
La jornada s’ha completat amb dues taules d’intercanvi d’experiències: una adreçada a alcaldes als quals s’ha explicat també el Pacte Nacional per a la Societat Digital, i l’altra a responsables i tècnics municipals on s’ha parlat dels bagatge après a través dels diferents projectes pilots testats al 2017 i s’ha donat a conèixer l’estratègia del 2017.