Els ajuntaments de Mollerussa i el de Bell-lloc d’Urgell són els únics del Pla d’Urgell que han rebut el Segell InfoParticipa a la Qualitat i la transparència de la comunicació pública local (mapa), un guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza als webs municipals el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP).

Mollerussa renova per segon any consecutiu el guardó amb una puntuació del 92%, a partir de 52 indicadors establerts i amb l’exigència posada en l’actualització de la informació i en el fàcil accés per a la ciutadania.

En el cas de Bell-lloc d’Urgell és el tercer any que repeteix guardó, amb un 86,54%.

El guardó el van recollir els alcaldes Marc Solsona (Mollerussa) i Carles Palau (Bell-lloc d’Urgell) en un acte a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Pel que fa a la resta de municipis del Pla d’Urgell , es troben lluny dels percentatges guardonats. De fet només tres es troben en la franja de fins al 50% (Ivars d’Urgell i el Palau d’Anglesola, amb el 26,92, i Golmés amb el 25%) i la resta per sota del 25%. Altres dos entitats supramunicipals com el Consell Comarcal del Pla d’Urgell (20,41%) i la Diputació de Lleida (53,19%) tampoc es troben entre els percentatges més alts.

De fet són 92 els consistoris de tot Catalunya que han aconseguit aquest guardó, una xifrà que suposa el 10% dels existents al Principat.

Bones pràctiques informatives

Amb aquest guardó, que arriba a la cinquena convocatòria, la UAB reconeix les bones pràctiques d’ajuntaments, diputacions i consells comarcals, els quals publiquen als webs una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.