L’Ajuntament de Mollerussa ha organitzat tres sessions informatives per formar les persones interessades en ser part d’una comunitat de protecció animal a la ciutat i que es faran al juny, els dies 25, 27 i 29. També s’ha habilitat el número 973603852 per avisar quan es trobin animals abandonats.

L’objectiu de els sessions informatives és difondre el protocol a seguir per formar part d’aquesta xarxa social que pretén que els seus membres col·laborin en la cura dels animals acollits al Refugi de Trànsit que s’ha habilitat en una nau municipal al costat de l’estació d’autobusos.

Telèfon

Així mateix, el consistori també ha activat el telèfon 973 60 38 52, que està connectat permanentment amb la Policia Local, per tal de comunicar les troballes d’animals abandonats i poder així posar en marxar el protocol corresponent. Aquestes actuacions formen part de la primera fase d’actuació del Pla Integral de Protecció Animal, que va ser aprovat en Ple pel consistori i que té com a projecte final desenvolupar en un futur un refugi per a Mollerussa i comarca.

Sessions formatives

Les sessions formatives, que aniran a càrrec de l’entitat Nova Eucària responsable de la redacció del pla integral, tindran lloc els dies 25 (d’onze del mati a la una del migdia), 27 (de dos quarts de vuit del vespre a dos quarts de nou de la nit) i 29 (el mateix horari que el dia 25) a la Sala 5 de L’Amistat en diferents horaris per facilitar l’assistència de tothom. Per tal de participar en la sessió formativa que més convingui, cal fer la inscripció a través del correu proteccioanimal@mollerussa.cat indicant el nom i cognoms així com un telèfon de contacte.

Facilitar l’acollida o adopció

Amb la creació d’aquesta xarxa de voluntariat, l’objectiu que es persegueix és que es pugui facilitar l’acollida o l’adopció d’aquests animals abans que hagin de ser derivats a la protectora i alhora també fer un exercí de transparència sobre el destí dels animals recollits. Així mateix, aquesta xarxa de voluntariat permetrà implicar la ciutadania en un projecte social i alhora aportar avantatges als animals acollits que tindran un afegit de cures i la possibilitat d’acabar en cases d’acollida o adoptats. Val a recordar que l’Ajuntament recull anualment al voltant d’una quarantena de gossos abandonats al carrer als quals ha de donar una acollida temporal abans que alguna de les tres protectores amb les quals es té un conveni de col·laboració se’n faci càrrec.

Pel que fa l’espai habilitat, compta amb una zona per poder ubicar tres gossos alhora així com una altra pensada per poder instal·lar-hi dos gats. També s’ha previst un espai doble per a gats ferals o malalts que no puguin estar en contacte amb els altres. La segona fase d’aquest Pla Integral de Protecció Animal serà fer una diagnosi exacta de les colònies de gats que hi ha a la ciutat, de les quals, de moment, n’hi ha comptabilitzades una quarantena.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.