L’Ajuntament de Mollerussa te previst contractar assessors externs que ajudin a millorar l’estalvi energètic, el servei de jardineria o encarar el refugi d’animals.

Ho va explicar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en el darrer ple municipal de 2018, on es va aprovar el pressupost per enguany.

En l’aprovació de la modificació del Pla Integral de Protecció d’Animals (amb el que es regula el poder donar menjar als animals que viuen al carrer), Solsona va explicar que es destinarà una partida de 20.000 euros per l’assessorament en les línies d’actuació i definició del que ha de ser o com s’ha d’articular un futur refugi d’animals del Pla d’Urgell. De moment, però, no hi ha partida per la seva construcció, va dir Solsona, responent a a preguntes dels grups de l’oposició que van aprovar per unanimitat la modificació de la norma per alimentar animals al carrer.

Estalvi energètic

En el mateix ple, Solsona va explicar que buscaria assessorament extern en qüestions d’estalvi energètic. Responent als comentaris de l’oposició, l’alcalde va explicar que no es tracta només de canviar làmpades si no també en rebre orientació en qüestions d’instal·lacions o d’enllumenat públic. Marc Solsona va recordar que ja s’havia buscat assessors externs en temes com l’SmartLab o els Vestit s de Paper.

Jardineria

Un altre apartat que tindrà un assessor extern serà el servei de Jardineria. En aquest punt des de l’oposició es va qüestionar que aquesta contractació no l’assumís l’empresa concessionària del servei. L’alcalde va considerar, però, que no creia massa convenient que, qui havia de dir si es treballava de manera adequada, fos (o fos pagada) de la mateixa empresa que dóna el servei.