L’Ajuntament de Mollerussa s’organitzarà en sis grans àrees amb regidories interrelaciones per al proper mandant 2019-2023. El cartipàs es preveu aprovar per decret per tal que se’n pugui donar compte en un Ple extraordinari previst pel 4 de juliol.

Ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha fet un avanç, a grans trets, del nou cartipàs.

El primer Tinent d’Alcaldia serà Pere Garrofé que també estarà al capdavant d’Urbanisme, una d’aquestes àrees temàtiques, que també inclourà Contractació, que tindrà a Ramon Teixidó com a regidor responsable.

Una altra gran àrea serà Acció Social i Comunitària, a càrrec d’Anna Carné (2a Tinent d’Alcaldia), que també tindrà cura d’Habitatge, Ciutadania i Infància. Solsona ha indicat que, a banda d’incloure l’àrea de Serveis Socials, aquesta àrea serà l’encarregada de tirar endavant el Pla Comunitari que ha presentat com a proposta de govern a través del qual es vol vehicular qualsevol recurs assistencial en les diferents etapes de la vida des de la infància fins a la vellesa. En aquesta àrea també s’inclourà la regidoria d’Igualtat, que seguirà sota la responsabilitat de Rosalia Carnicé (3a Tinent d’Alcaldia).

La tercera àrea serà Finances i Règim Intern, “la més administrativa i de portes endins”, segons Solsona, que ha dit que estaria compartida entre Ramon Teixidó (5è Tinent d’Alcaldia), a càrrec de les Finances, i Rosalia Carnicé, que seguirà sent la regidora de Règim Intern i d’Atenció Ciutadana.

Una macroàrea serà Educació, Cultura, Joventut, Festes, Esports i Turisme en la que s’englobarà totes les polítiques de més proximitat amb el dia a dia del funcionament de la ciutat i de contacte continuo amb el teixit associatiu. Dolors Bargalló (4a Tinent d’Alcaldia) tindrà la cartera d’Educació, Participació i també es farà càrrec de dos projectes específics en els quals ha tingut ja un protagonisme en l’anterior mandant com són desenvolupament del Pla de Barris i el Grup Sant Isidori. Joan Ramon Domingo seguirà a Cultura mentre que Bernat Diaz seguirà a Esports. Turisme tindrà a Rosalia Carnicé com a regidora.

Una cinquena àrea serà Atenció Externa i Serveis Municipals, que estarà en mans de Joan Ramon Domingo, qui també incorporarà la Protecció Animal entre les seves responsabilitats.

Per últim, Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Noves Tecnologies, Comunicació i Transparència serà l’àrea que directament penjarà de l’alcalde tal i com ja ha estat en l’anterior mandant, segons ha explicat Solsona

Més comissions informatives

Solsona tam ha explicat que, com a novetat funcional, s’incorporaran 3 comissions informatives per cada Ple ordinari enlloc d’una general com es feia ara. També ha avançat que es farà un Ple ordinari cada dos mesos, els mesos senars, i extraordinaris quan sigui convenient.