15.08.2016 - 17:11
|
Actualització: 15.08.2016 - 19:11
Fa quatre anys, Manuel Roure (Mollerussa, 1942) va publicar el
, «Predominis visuals» (Pagès Editors, 2012) (també traduït a l’espanyol, «Predominios visuales», Editorial Milenio, 2013 ). Un llibre que tocava una tema molt concret (i poc tractat), adreçat al públic en general. Ara acaba de treure «Optometria holística» (Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, 2016), un llibre més especialitzat, en paraules del seu autor, tot i que accessible a tothom que vulgui descobrir la visió, es a dir, veure amb comoditat.
I es que Roure defensa que la funció de l’optometrista és aconseguir que la persona tingui una bona visió ja que, com diu el subtítol del llibre, «la visió ens permet percebre, comprendre, interpretar, adaptar-nos» el món que ens envolta,per reblar-ho amb «la visió guia l’acció». A l’altra banda hi ha la noció de vista, on es busca la nitidesa (més identificat amb la feina que fa el oftalmòleg) per damunt d’aquesta comoditat de la visió.
El llibre fa un repàs històric de «l’evolució de les ciències de la visió» o millor dit una “revolució” en aquest camí cap a una optometria holística, global (que interacciona amb el tot de l’individu), lluny, fins i tot, de la funcional i, sobretot, de l’òptica geomètrica i de la fisiològica per seguir amb diversos apartats més especialitzats.
El llibre ha estat publicat pel Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, on es va presentar a la seva seu a Barcelona, a càrrec del Dr. Ramon Porquers i el propi autor. També s’ha presentat a Lleida i està previst fer-ho a Girona i altres indrets.