A banda de la part institucional, la inauguració del camp de futbol de Linyola va tenir una sentida part emotiva amb l’homenatge que es va retre a l’ex-jugador del Barça, Josep M. Fusté, lo noi de Linyola.

De fet el reconeixement fou un acte que es va preparar de manera discreta perquè fos una veritable sorpresa per a Fusté. La tinent d’alcalde i membre de la comissió de seguiment de les obres del camp de futbol, Alba Balcells, ha recordat que fins ara Linyola «no li havia fet un reconeixement» a Josep M. Fusté d’aquest tipus. En el mateix acte també es va retre homenatge a diversos jugadors que d’una manera o altra han estat relacionats amb el futbol i Linyola.

Fusté va fer el xut d’honor encerclat per jugadors del veterans del Linyola i el Barça que van disputar un partit. Ho va fer després de descobrir una placa commemorativa i d’homenatge i abans del dinar popular que va reunir unes 400 persones. Un acte on se li va lliurar una rèplica de la seva bota de futbol amb el seu número i un quadre amb un retrat seu pintat pel conegut retratista local Robert Pérez.

Inauguració

Pel que fa a l’acte d’inauguració del camp de futbol, també va servir per fer la presentació dels diversos equips del Club Futbol Linyola i el Futbol Sala Linyola. També es va fer un passadís d’honor als ex-jugadors del Barça que van disputar el partit com Goicoechea, Robert Fernández, Sánchez Jara… A més a més tyambé hi van assistir altres com Carles Reixach o Josep Franch.

La part institucional va comptar amb la presència del secretari general de l’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras; el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subias; el directiu del Barça, Pau Vilanova; el president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda; a més de l’alcalde de Linyola, Àlex Mases; entre altres.

Camp de futbol

De la renovada instal·lació esportiva,  Alba Balcells ha destacat de que finalment el municipi gaudeixi d’un camp de futbol totalment reformat, després de ser una reivindicació que feia més de 9 anys que es venia reclamant. Així, per Balcells “tot just a 3 anys de celebrar el centenari del Club Futbol Linyola finalitzem l’actuació que ens ha de dur a garantir que les generacions d’esportistes que venen puguin créixer i formar-se a l’escola de futbol del nostre poble. Era ja una qüestió de justícia que un poble de futbolistes tingués un camp en condicions.» La regidora també ha destacat la qualitat del terreny de joc, ja que «hem construït aquest nou camp de futbol el qual presenta novetats en tecnificació i un model de gespa ‘duoshape’ innovador a Catalunya que minimitza la càrrega muscular i articular del jugador, proporciona un joc més ràpid i garanteix la durabilitat de la gespa davant dels condicionants actuals.”

Per altra banda, Balcells també ha destacat la feina feta per part dels equips de Linyola, que també hi estaven representats pels seus presidents i junta, ja que “enguany els nostres equips han fet una gran temporada, el Futbol Sala Linyola ha fet una merescudíssima i treballada segona posició al campionat i el Club Futbol Linyola s’ha coronat com a campió de lliga en la categoria Aleví; mentre que els equips de les categories Benjamins i Pre-Benjamins han quedat en segona posició, tot i les adversitats de no disposar d’un camp en condicions, per tant, qui millor que ells per gaudir d’aquestes noves instal·lacions municipals per seguir creixent i competint”.

De l’acte podeu veure més imatges al Facebook de la revista Barret Picat i de la regidora Alba Balcells.

Les obres van començar el passat mes de setembre i han tingut un cost total de 450 mil euros inclosos en els pressupostos d’enguany.