Crear nous ecosistemes entorn a la bassa d’amfibis, com per exemple refugis de fauna, fets amb pedres que serviran per mamífers, com l’eriçó; rèptils, com ara la sargantana, i per amfibis com granotes o gripaus són l’objectiu de l’activitat naturalística «Nous ecosistemes» que l’Estany d’Ivars i Vila-sana farà el diumenge, 10, per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides (que fou el dissabte, 2).

La tria de l’activitat s’ha fet perquè aquestes comunitats d’animals s’han vist molt afectades per la pèrdua d’espais com els murs de pedra seca o altres zones aquàtiques.

Per complementar la proposta naturalística, i amb la col·laboració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, es farà una revisió de caixes niu que hi ha a l’estany. En el marc de l’activitat també es preveu l’alliberament de fauna autòctona provinent del Centre de Fauna de Vallcalent.

L’experiència familiar clourà amb un esmorzar de xocolata desfeta i estanyets per totes les famílies participants. L’activitat és gratuïta.

Àrids Romà ha col·laborat amb l’activitat amb la donació de les pedres que s’utilitzaran dur a terme la proposta.

L’Estany d’Ivars i Vila-sana rep una important afluència de visitants durant tot l’any interessats en descobrir l’espai natural i les diferents espècies de flora i fauna que hi habiten.