20.11.2019 - 16:52
|
Actualització: 20.11.2019 - 17:52
Prop de 200 persones, entre alumnes (160) i professors (30), procedents de set instituts de Formació Professional de les comarques de Ponent i el Camp de Tarragona, van participar, la setmana passada, en una jornada dedicada a l’aprenentatge compartit entre centre educatiu i empresa que es van fer a les instal·lacions d’Antoni Miquel a Sidamon .
Així, alumnes i professors van poder conèixer, de la mà dels tècnics i personal d’A.Miquel i Linde, els productes, les activitats i el sistema diari de treball relacionat amb els carretons elevadors. Els participants també es van atansar a la tecnologia i els derivats en el sector de R+D+I que desenvolupa l’empresa amb el suport de Boga Material Handling.
Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar un nou escenari educatiu per a l’FP que pugui aconseguir estudiants actius i treballadors eficaços a través de l’aprenentatge basat en projectes, tal com va explicar el psicopedagog Miguel Ángel Ariza en la seva ponència inaugural.
Prescriptors d’un nou paradigma
Des de l’empresa consideren que «Antoni Miquel i el seu entorn professional s’han convertit en prescriptors del nou paradigma de la Formació Professional com a opció qualitativa que garanteixi l’accés al sector laboral de les noves generacions de joves». Una posició que s’ha aconseguit vincular-se en els centres educatius d’FP, finançant instal·lacions de reparació i manteniment de carretons i tota la tecnologia relacionada. Això ha portat a que «la intencionalitat que de fa anys es va plantejar Antoni Miquel d’impulsar complicitats entre empresa i centres formatius per aconseguir noves generacions de professionals qualificats, s’ha convertit en un projecte consolidat i reconegut per tots els agents implicats», segons l’empresa amb seu a Sidamon.
Empresa
I, en un apartat més empresarial, « A. Miquel ha aconseguit posicionar la marca alemanya Boga Material Handling com a referent del sector logístic a Lleida, Tarragona i Andorra, i despertar al seu voltant l’interès de joves i professionals per aquest sector com a alternativa laboral» segons fonts de l’empresa.
La jornada ha estat una iniciativa que ha organitzat la Universitat de Lleida, des de l’Institut de Ciències de l’Educació, la divulgació de l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) i el departament d’Educació.