L’Associació Leader de Ponent ha iniciat aquesta setmana el primer dels quatre cursos de gastronomia centrats en el producte local que realitzarà a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Emmarcada en el projecte Gustum, la proposta té per objectiu promocionar els aliments produïts a les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i Les Garrigues i posar-los en valor davant dels futurs professionals del món de l’hostaleria.

A través de quatre sessions, els 45 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de Lleida coneixeran de primera mà el valor dels productes de les quatre comarques a través d’un showcooking impartit per un xef de referència de cada comarca. Aquest elaborarà un menú de tres plats utilitzant productes del seu territori. Durant la sessió cada xef repassarà les qualitats i característiques de cada producte, la forma òptima de treballar-lo i els resultats que se n’obtindran.

La primera sessió (feta el dijous, 25) fou impartida pel xef Albert Marimon del Restaurant La Cava de Tàrrega. El seguiran Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís l’1 de febrer, Mercè Tomàs del Restaurant l’Estel de la Mercè de Lleida el 8 de febrer i, clausurarà el curs el dijous 22 de febrer Xavier Benet del Restaurant Hostal Benet de Les Borges Blanques.

Producte de proximitat

Tots els xefs estaran acompanyats a més d’un productor de cada zona que els ajudarà a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia.

Entre els plats que s’elaboraran al curs destaquen, entre d’altres, els esfèrics de Formatges Camps amb codonyat de Bellvís, els alls trufats d’Agramunt, unes sopes de pa, all i timó dels Bessons, uns postres de flors, fulles i fruita de Juneda o bearnesa de carabasses amb costella del Siscar.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb