M.Neus Ros al mig de la imatge, en el moment del a presentació

El XXXVIII Aplec de la Sardana, el dissabte 27, comptarà com a principal novetat amb l’estrena d’una sardana composta per la mollerussenca Maria Neus Ros que porta per títol «Gent Gran de Mollerussa». Aquesta composició va ser cantada per la coral Ressò de l’Albada l’any passat amb motiu de l’any de la capitalitat de la sardana i ara ha estat adaptada per als onze instruments de la cobla pel pianista i compositor cerverí, Jordi Castellà a petició de l’Agrupació Sardanista.

Així ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; el president de l’Agrupació Sardanista, Joaquim Fabrés, acompanyat d’altres membres de l’entitat, i la mateixa compositora, la qual s’ha mostrat molt il·lusionada per complementar el repertori de les seves composicions amb una sardana.

L’Aplec de la Sardana, que començarà a partir de dos quarts de set de la tarda, tindrà lloc com és habitual al parc municipal i al poliesportiu i comptarà amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla. Interpretaran el repertori sardanístic, el qual inclourà, a més de la nova, les tres sardanes que es van estrenar l’any passat amb motiu de la capitalitat, segons ha explicat Fabrés. La jornada es completarà amb una exhibició per a colles improvisades i el sorteig de diferents obsequis als assistents gràcies a la col·laboració d’una dotzena d’empreses i comerços de la ciutat.

Un dels punts culminants de l’aplec serà el tradicional sopar obert a tothom i que començarà a partir de dos quarts de 10 de la nit. El preu del menú és de 15 euros i tots els que vulguin apuntar-s’hi ho poden per a través del telèfon 615 160 414 (l’Agrupació ha avisat que el número que hi ha al díptic està equivocat) tots els dies de set a nou del vespre. La previsió és igualar els més de 200 participants que hi va haver l’any passat, segons ha indicat Fabrés.

Concurs de cartells

També s’ha presentat el cartell de l’aplec fruit de la segona edició del concurs de cartells, que va comptar amb la participació d’alumnes de primària i secundària dels centres escolars de Mollerussa i que va tenir com a guanyadora Edit Rubinat, de 6è del col·legi El Carme, mentre que el segon premi va ser per Maria Berenguer, de 6è de l’escola Pompeu Fabra, i el tercer premi se’l va endur Maria Civit, també de 6è d’El Carme. El concurs, organitzat pel Servei Educatiu del Pla d’Urgell en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa i la col·laboració de l’Agrupació Sardanista, té per objectiu acostat el món sardanista als escolars.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]