09.02.2017 - 10:06
|
Actualització: 09.02.2017 - 11:06
L’Ajuntament de Linyola té previst convertir l’antic escorxador (en desús) en un espai de referència que permeti potenciar usos tradicionals com la matança del porc i l’elaboració de productes artesanals com confitures, confitats, licors, entre d’altres.
L’alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha explicat que amb aquesta iniciativa, el consistori pretén crear un espai municipal que permeti desenvolupar iniciatives d’emprenedoria en el sector agroalimentari i de proximitat. Segons Mases “aquest nou obrador permetrà continuar amb les tradicions típiques de la nostra cultura, com és la matança del porc per exemple, amb condicions d’higiene òptimes i seguint la normativa actual, però usant els mètodes d’elaboració tradicional”.
L’antic escorxador ha estat visitat per la cap del Servei de Salut Pública a Lleida, Carme Nuin el Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, i el Director General de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, que s’han compromès a estudiar la viabilitat d’aquest projecte.
El projecte, que està en fase de redacció, també té previst adequar la sala principal com a espai polivalent per a trobades de colles i grups per celebracions diverses. També inclou l’acondicionament de les sales annexes per facilitar espais d’activitats per a joves.