El Teatre L’Amistat de Mollerussa exhibeix fins avui diumenge, 7, un total de 500 vestits de paper, dels quals 162 els vesteixen nines Barbie, amb l’objectiu de convertir-se en la major exhibició d’aquestes peces efímeres al món i entrar així a formar part del World Guinnes Records.

Amb aquest repte s’ha inaugurat la mostra de la mà de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha dit que “el que es pretén es donar el salt cap a la globalitat i fer un pas més per aconseguir engruixir i muscular la candidatura per a esdevenir Patrimoni Immaterial de la Humanitat per a la UNESCO”.

Per la seva part, la responsable de treballar per aquesta candidatura i coordinadora de l’exhibició, la periodista Carme Polo, ha volgut destacar que els vestits de paper de Mollerussa són obres d’art que tenen una tradició de més de 52 anys i ha posat en valor el treball de les modistes que hi ha al darrera d’aquests patrimoni cultural, que es transmet de generació en generació.

De fet, més d’un centenar de modistes d’arreu de l’Estat espanyol que han participat al llarg d’aquests 52 anys del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa estan representades amb un o més vestits en aquesta exhibició, que reuneix peces que van des del 1991 fins al 2017 tant de Moda Actual com de Fantasia o Època, les tres modalitats del concurs. Per fer possible la recuperació d’algunes d’aquestes peces, que formen part del fons del museu, s’ha comptat amb la implicació d’un equip de modistes col·laboradores habituals del certamen. Val a dir que en un principi la mostra havia de reunir al voltant de 350 vestits, una xifra que s’ha vist superada per diferents cessions particulars de modistes que han volgut així enriquir l’exhibició que en presenta ara un total de 500.

La mostra, que s’emmarca a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural inclou també el centenar de vestits que formen l’exposició permanent que es pot veure al Museu de Vestits de Paper, els qual completen, amb un itinerari senyalitzat, l’exposició que ocupa el vestíbul, la platea, les llotges i l’escenari del Teatre L’Amistat. La iniciativa també inclou tallers per aprendre a treballar el fil de paper amb ganxet i amb punta de coixí, impartit per diferents modistes. Aquests tallers, que es faran tant dissabte com diumenge, volen posar en valor la tasca feta per les creadores d’aquestes obres d’art. La mostra es pot visitar de 10 a 2 del matí i de 4 a 8 de la tarda d’avui diumenge (el mateix en que es va poder veure dissabte). L’entrada és gratuïta.