El públic d'enguany del Saló ha estat més variat

El XXXIII Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya va tancar diumenge, després de dues setmanes plenes d’activitats que han portat a 13.500 persones a viure la seva particular revolució (tema del Saló) pels diferents espais del complex de L’Amistat de Mollerussa on ha tingut lloc el Saló.

Tot just l’eix temàtic d’enguany de, el ‘Visca la revolució’, ha estat clau per ampliar el públic objectiu del Saló ja que ha picat la curiositat de més adolescents i també de més adults al ser una temàtica propera a la societat civil i tenint el compte el context polític actual. Aquesta ha estat una de les conclusions que han destacat en el balanç del Saló l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i de Diana Sole, directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del Saló juntament amb el Josep Miquel Varea.

Punt de trobada

Solsona ha posat de manifest que el certamen ja s’ha consolidat també com a punt de trobada del sector, no només per les trobades que s’hi duen a terme com la pedagògica, la de bibliotecaris o el XIII Certamen Nacional de Lectura Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, sinó també pel degoteig continuo al llarg dels 14 dies de durada del saló d’autors i editors que hi acudeixen. L’alcalde també ha agraït de nou la confiança dipositada per l’ens promotor, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT), en Mollerussa per ser seu el Saló i en aquest sentit que ha posat l’incís en el fet “que no deixa de ser extraordinari” que una ciutat de la dimensió de la capital del Pla d’Urgell pugui organitzar un certamen nacional d’aquestes característiques.

Xifres constants

Pel que fa a les xifres del saló, molt similars a les de l’any passat tot i tenir un dia lectiu menys d’activitat, Diana Solé ha explicat que dels 13.500 visitants, 6.000 corresponen a adults i 7.500 a infants. Del total, 5.800 han estat visitants lliures dels quals 4.500 han participant en alguna de la trentena d’activitats que s’han organitzat en paral·lel al certamen. Així mateix, 3.200 escolars han visitat el saló a través del centenar de visites guiades que s’hi ha fet i han participat en les trobades amb els sis autors que han estat referents en l’edició d’enguany.

El concert-vermut amb Sonotone-Quartet, al matí, i la representació de «El príncep feliç», de La Baldufa, han tancat 14 dies d’activitat literària per a públic infantil i juvenil i una mostra de la programació complementària on s’han pogut veure titelles, espectacles d’animació, tallers d’il·lustració, contacontes o música en viu, entre altres…a més de poder remenar els 5.000 llibres detamàtica infantil i juvenil que van del Saló el més important dels Països Catalans i un dels destacats d’Europa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]