Bellvís va viure diumenge, 16, una jornada d’obertura d’un nou equipament cultural, la Biblioteca de Bellvís (que substitueix a l’antiga Biblioteca Berenguer de Bellvís) i que entra en funcionament el dilluns, 17, acompanyat de diverses activitats.

Segons l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, la nova biblioteca ha de ser la «dinamitzadora de tot l’edifici» ja que es troba al Centre Cultural Sebastià Serrano. De fet, segons ha explicat Talarn, a més de l’espai propi de la biblioteca, de 347,25 metres quadrats, també es compta amb la sala 1 d’Octubre, en el mateix edifici, i que suposen 120 metres quadrats més per desenvolupar activitats (tallers, xerrades…)

Talarn ha destacat el dinamisme de la biblioteca amb tres grups de lectura (i amb un grup virtual) i altres en preparació, fins al punt que la responsable de la mateixa, Magalí Vallverdú, ha passat de fer mitja jornada a sencera. I es que el nou espai obrirà de dilluns a divendres, amb horaris combinats o alternats per permetre l’accés a l’espai al màxim d’usuaris.

Entre altres, Talarn ha destacat que hi ha una zona infantil, una d’estudi i una tercera de lectura. També es disposa de quatre ordinadors i wi-fi lliure. Hi ha més dades sobre el nou equipament en aquesta nota de Biblioteques públiques de Catalunya.

Pel que fa a l’espai que ocupava fins ara la biblioteca, al soterrani de la casa de la vila, Talarn ha dit que, de moment, romandrà tancat i ja es veurà per la seva viabilitat com a espai públic.

Xerrada

La jornada d’obertura va tenir com a acte principal una xerrada on, a més de l’alcalde Talarn, també hi van parlar la cap de la central de Biblioteques de Lleida, la bellvisenca Nati Moncasí, i el també bellvisenc professor Sebastià Serrano.

Moncasí va fer un repàs històric de la biblioteca i personal, professionalment vinculat a les biblioteques.

Per la seva part, Serrano va parlar de l’ésser humà i la capacitat de lectura. Una capacitat que l’hem adquirit amb el temps i que ens diferència d’altres animals.

Programació

Dins d’aquest projecte de dinamització cultural, la Biblioteca ha programat per aquesta mateixa setmana dues xerrades a les set del vespre. Una dijous, 19, on Carme Vidal parlarà de Pedrolo, mentre que el divendres, 20, Natí Moncasí ho farà de la funció social de la Biblioteca de Bellvís. Per la darrera setmana d’any i la primera del vinent s’han preparat activitats infantils pensades pels escolars que faran vacances.