La Fita Alta Madness passa amb bona nota el canvi d’ubicació

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa/Fotografia: Miquel Bresolí
18.07.2017 - 07:02
Actualització: 18.07.2017 - 09:02

La Fita Alta Madness encarava la seva segona convocatòria amb el repte de buscar un nou emplaçament, per la impossibilitat de fer-la en el singular indret que li dóna nom, i el canvi d’horari. Unes modificacions que, si ens guiem pel recollit, han donat bons resultats.

I es que l’objectiu de la Fita Alta Madness és recollir el màxim de donacions per a l’estudi de la miopatia miotubular, a través de la fundació anglesa Myotubular Trust. I la resposta ha estat més que positiva ja que s’han recollit uns 4.000 euros, més del doble de l’any passat.

Subhasta

Cal recordar que la participació a la Fita Alta Madness està limitada a deu atletes (enguany amb una excepció) i que es trien segons les aportacions que fan a la subhasta que seveix per elegir-los. En molts casos l’atleta acostuma a representar a un club que ha recollit diferents aportacions entre els seus membres. Amb tot, segons va explicar un dels promotors de la cursa solidària, Jordi Balagué, del GE Serralada, les dues aportacions més altes les han fet dos atletes, a títol individual, amb una arribant als 510 euros.

De la Fita al circuit

Una disputa entre propietaris on hi ha la Fita Alta ha obligat al GE Serralada a buscar un nou emplaçament. Al final s‘ha optat pel talús que separa la pista del circuit d’autocròs de Mollerussa i la zona de públic. Si bé el nou espai treia duresa a la prova (hi ha menys desnivell, no hi ha bonys ni aragalls..) també l’ha fet més ràpid i sobretot més accessible al públic. Tot plegat s’ha transformat en més públic, millor ubicació dels serveis (control de cursa, avituallament, aparcament…) i incorporar una servei de bar, portat pel Jovent de Mollerussa, que ha recollit uns 400 euros que també a la donació.

La Fletxa

Una altra dels novetats de la Fita Alta Madness ha esta la creació de la Fletxa de la Fita Alta. Una cronoescalada prèvia a la cursa, on els participants aportaven 2 euros. El més ràpid ha estat Jordi Torrelles, amb 6 segons i 59 dècimes, un resulta que li ha permès ésser l’onze participant de la fita Alta.

La Bèstia

Si la Fletxa és el més ràpid de la cronoescalada, la Bèstia és el més ràpid dels, enguany, onze participants (10 nois i 1 una noia) a la Fita Alta Madness.

I aquest ha estat Dani Bellart del Club Ciclista Arbeca, amb un temps de 53 minuts i 16 segons. La segona posició ha estat per Marc Larrey i la tercera per Xavi Gomà. Aquest any, tots els corredors han acabat les 100 voltes.

La sortida de la cursa ha esta precedida d’unes paraules de l’Àlex, el pare del Lluc, l’únic nen de Catalunya que pateix miopatia miotubular i que ha esta el motiu de la cursa. L’Àlex ha agraït l’esforç i atenció dels que fan possible la Fita Alta Madness i ha agrait l’aportaió a la recerca, to recordant que les malalties minoritàries no acostumen a tenir cpa ajuda pública.

Premis

I una altra singularitat de la Fita Alta Madness és que, tot i reconèixer al guanyador, no es fan altres distincions ni de categories ni de podis. De fet els 11 corredors reben el mateix regal (tot donatius de les diferents empreses col·laboradores, com Cervesa Matoll, Grup Optim, Vins Castell del Remei, Hipopressius Lleida, Feetback, Tuga Wear, Hefest, Tallers Miquel, Tallers Cusiné, fruites Molnar, fruites Joan Prats, Fisioteràpia Vall del Corb, BGrup, Erika’s Cakes, Myotubular Trust i Grup Excursionista Serralada). Com a única diferència, el primer corredor va rebre un lot de productes gurmet de Sabority i tant el primer la Fita Alta Madness com de la Fletxa de la Fita Alta van rebre un trofeu únic i exclusiu del Centre d’Expressió Artística Solaç, de Mollerussa.

Si voleu veure imatges de la cursa en trobareu en aquesta galeria de fotos.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem