01.02.2020 - 18:33
|
Actualització: 01.02.2020 - 19:33
La Cooperativa del Camp Sant Roc del Palau d’Anglesola ha aprofitat el primer de la Festa Major de Sant Blai per a fer el primer acte destacat de la celebració del centenari de l’edifici dissenyat per Cèsar Martinell, un dels arquitectes més coneguts en la creació d’aquests equipaments agrícoles que van sorgir en la primera part del segle XX, molt vinculats a la producció de vi, i, en el cas del Palau, del creixement que va suposar l’aigua del Canal d’Urgell.
La jornada ha comptat amb diverses activitats encarades a totes les edats. Així de bon matí els assistents han pogut esmorzar amb xocolata desfeta, elaborada pels membres de l junta i personal de la Cooperativa, i coca. Un esmorzar que s’ha allargat durant el matí en que molts infants, acompanyats dels pares, han pogut jugar en els diversos inflables que s’han instal·lat al magatzem de la Cooperativa.
Detergent ecològic a granel.
També s’han fet diverses xerrades-presentació de la nova secció de detergents ecològics (inclòs gel de dutxa) de la casa Biopompas i que ja es poden trobar a l’Agrobotiga de la Cooperativa.
Maridatge de formatge i cervesa
Una altra activitat, per a públic adult, ha estat un maridatge de formatges i vi que s’ha organitzat amb la col·laboració de Formatges del Camps i Cal Quitèria.
Segons ha explicat el gerent de la Cooperativa del Camp, Jordi Ruestes, durant l’any es faran diverses activitats, obertes a tothom, per celebrar el centenari de la Cooperativa. Una en les que s’està treballant és en l’organització d’una exposició fotogràfica, tant de la cooperativa com del món agrícola, que ha canviat tant en aquests cent anys.
Celler
La construcció de la Cooperativa del Camp Sant Roc del Palau d’Anglesola (iniciada el 1919) va suposar un gran esforç econòmic per les nombroses famílies que s’hi van implicar. Malauradament, tot i fer-se l’edifici i ser funcional, no es van poder desenvolupar tot el projecte. Avui en dia els elements més visibles i característics són el diposit d’aigua, símbol del a cooperativa, les teulades amb l’embigat i encavallades, així com les voltes (obertes i cegues) de les parets i l’edifici en sí, identificable ràpidament amb l’estil de Martinell.