04.12.2015 - 07:38
|
Actualització: 04.12.2015 - 08:38
La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa serà el primer equipament cultural de les seves característiques, a les comarques de Ponent, en donar servei obert al públic matí i tarda.
Ho ha dit l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en la presentació del Pla Estratègic 2016-20 de la Biblioteca Comarcal acompanyat de l’equip responsable de la mateixa, la directora Diana Solé i el bibliotecari Josep Miquel Varea a més del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo.
Nou horari
El nou horari d’obertura serà, pel que fa a la biblioteca d’adults, dilluns de quatre de la tarda les vuit del vespre, de dimarts a divendres de dos quarts de deu del matí a les vuit del vespre i el dissabte de deu del matí a la una del migdia. Pel que fa a la biblioteca infantil estarà oberta de quatre de la tarda a les vuit del vespre. A més a més obrirà el dimecres, divendres i dissabte de les deu del matí fins a la una de migdia.
D’aquesta manera, la Biblioteca estrenarà nou horari a partir de la segona quinzena de gener amb l’objectiu que la ciutadania gaudeixi d’aquest equipament cultural durant més hores a la setmana. Aquesta modificació suposa una ampliació del 48% més respecte a l’horari actual i dóna resposta a una vella reivindicació de molts usuaris. L’alcalde ha comentat que en aquest sentit que la de Mollerussa «és la primera biblioteca comarcal de tota la demarcació de Lleida que donarà un servei ininterromput. Actualment només la Biblioteca de Lleida té aquest horari, però no és comarcal sinó provincial».
20 anys
La Biblioteca Comarcal Jaume Vila farà, l’any 2016, vint anys de la seva inauguració. Durant aquests anys s’ha fet un procés de canvi global en la seva raó de ser i ha passat de ser un servei de préstec de llibres a fer un salt qualitatiu i quantitatiu en l’oferta de serveis i l’atenció als usuaris, segons ha explicat l’alcalde.
Aquest augment d’atenció horària és important també per avançar en la qualitat del servei i en l’apropament a tota la ciutadania. En aquest sentit, el pla estratègic pretén optimitzar encara més la gestió interna i, no solament mantenir les activitats actuals com el Municipi Lector o el Saló del Llibre Infantil i Juvenil, entre altres, sinó també endegar noves accions i implementar altres projectes adreçats a diferents col·lectius. En definitiva “donar encara més i millor oferta de serveis”, ha conclòs Solsona.
Pla Estratègic
La directora de l’equipament, Diana Solé, ha donat a conèixer els principals eixos del Pla Estratègic tot i que ha comentat que “hi ha un eix principal que no és altre que l’atenció als usuaris i d’aquest en penja els 4 restants”. Així, a banda d’aquest eix global dirigit i orientat als usuaris i a la comunitat, tenim el primer basat en la prestació dels serveis que són propis de la biblioteca com poden ser el préstec, el servei d’informació, la consulta, el servei d’ordinadors d’accés públic, les publicacions, etc. Quan al segon té com a objectius els serveis avançats, és a dir, unificar informació plataformes web/bloc i xarxes socials, crear un servei d’informació virtual (WahatsApp, xat, selecció de recursos en línia), entre altres. El tercer eix pretén crear un grup d’usuaris que participin en l’avaluació i la millora contínua de la biblioteca i, finalment, el quart va encarat a col·laborar, cooperar i crear. Un aspecte del qual és el futur projecte de Cal Castelló i el paper de la Biblioteca com a facilitadora cultural, a banda de potenciar l’activitat creativa dels ciutadans.
Finalment, l’alcalde també ha aprofitat per posar en valor la professionalitat de la direcció i dels treballadors de la biblioteca ja que ha dit, “en moltes ocasions la Biblioteca ha actuat i actua com a braç executor de la regidoria de Cultura” i els ha agraït les aportacions i l’esforç per fer possible la reorganització del servei.