A banda de fer les tasques encomanades al Camp de Treball de Mollerussa, que enguany eren la construcció de jocs de gran format i cooperatius per a les escoles de Mollerussa, la quinzena de participants al mateix també han tingut temps de fer de voluntaris a l’ACUDAM.

La proposta va sorgir d’una col·laboració entre l’ACUDAM i l’entitat que gestiona el camp, Quàlia, vinculada a l’Associació Alba de Tàrrega.

Així, a la quinzena de joves de 14 a 17 anys arribats de diversos punts de Catalunya se’ls hi va oferir la possibilitat d’ocupar el temps lliure en accions de voluntariat a l’ACUDAM. Totes les tardes (entre les tres i les cinc) i un parell de matins, al llarg de dues setmanes els joves han pogut conèixer la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual. La seva col·laboració com a voluntaris ha consistit en donar suport al grup d’educadors de l’ACUDAM en la gestió de les activitats diàries, en dialogar i escoltar de forma respectuosa a les persones dels serveis d’Habitatge, del Taller Ocupacional i en activitats de manipulats. També han desenvolupat tasques concretes i variades, com passejar amb una persona, o compartir la seva historia de vida, suport en activats d’estimulació o terapèutiques… totes elles han permès als voluntaris conèixer la realitat de les persones amb altres capacitats.

Donat l’èxit d’aquesta primera experiència, s’espera poder repetir el proper any.