El diumenge, 16, la nova Biblioteca de Bellvís fa una jornada de portes obertes. El nou equipament cultural es troba al Casal Cultural i es podrà veure a partir de migdia. A partir del dilluns, 17, estarà oberta al públic i durant la setmana entrant ha organitzat diverses activitats.

L’acte, que no es tracta de la inauguració (que es farà més endavant) comptarà amb la presència del professor Sebastià Serrano, la cap de la central de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasí, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

Des del projecte inicial, han estat gairebé quatre anys de feina per portar al públic un espai obert a totes les edats, amb un ampli i renovat catàleg de llibres i a punt per acollir diferents activitats i projectes. Sobre la construcció de la biblioteca, es va iniciar l’any 2016 i vam acabar l’obra l’any següent el 2017. Aquest 2018 hem acabat les instal·lacions (mobiliari i equips).

La Biblioteca a costat un total aproximat de 335.000 euros (dels que 40.000 són d’una ajuda de la Diputació de Lleida i 35.000 del departament de Cultura, mentre la resta ha estat sufragat amb pressupost propi de l’Ajuntament).

De les dades facilitades, la Biblioteca ha anat creixent en nombre de visitants (de 3.486, al 2014, a 7.514 l’any passat) mentre que l’evolució de documents prestats és creixent del 2011 (4.279) fins al 2016 (6.768) i un petit retrocés l’any passat (5.370)

L’equipament està adscrit a la regidoria de Cultura i sota la responsabilitat del regidor Julià Ortoneda, mentre que la bibliotecària és Magalí Vallverdú.

La biblioteca compta amb un nombrós club de lectura consolidat fa de fa anys i que, des de 2015, també té un club de lectura virtual propi de la biblioteca i un club de lectura infantil.

Canvi

Amb la nova instal·lació és substitueix l’antiga biblioteca, inaugurada el 1985, i que es al soterrrani de la casa de la vila.