14.12.2018 - 12:06
|
Actualització: 14.12.2018 - 13:06
L’Aula d’Extensió Universitària de Linyola va tenir dimecres un ponent d’excepció, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, qui va fer un anàlisi del procès des del 2010 fins ara i va aventurar alguns possibles esdeveniments.
Segons ha explicat la presidenta de les Aules d’Extensió Universitària de Linyola, Teresa Sarradell, l’expectativa que havia generat la visita de Cuevillas va fer buscar un espai més gran dels habituals on es fan les Aules. Així l’església parroquial fou el lloc triat per encabir les 300 persones que van voler escoltar l’advocat del president Puigdemont i altres exiliats polítics.
Judici
Parlant del 2010 ençà, Alonso-Cuevillas va dir que el procés judicial obert contra els líders polítics i socials independentistes catalans és injust i una revenja de l’Estat espanyol. Un estat que, va dir, no negociarà mai amb els catalans perquè té un pensament d’imperi i «corte» al que, els catalans, estem desafiant constantment. Així, creu l’advocat, el TC espanyol vol jutjar-los per delictes que no existeixen i que serà un judici molt dur pels presos inclòs en aspectes col·laterals (dur-los emmanillats, traslladar-los abans d’esmorzar…) on creu que els tractaran de mal en pitjor. Per Alonso-Cuevillas qualsevol sentència que no sigui l’absolució serà injusta i va recordar que a Estrasburg s’acumulen irregularitats espanyoles.
Independència
Unes irregularitats que venen de la crisi i declivi de les institucions espanyoles i que juntament a una crisi econòmica que, per Cuevillas, ha de venir faran que la UE hagi d’intervenir i ens obri la porta a la independència de Catalunya
Mobilitzacions pacífiques
Alonso-Cuevillas també va voler insistir en que hi ha 2 milions de catalans desconnectats d’Espanya, pacíficament mobilitzats, el que ha impedit a Espanya intervenir militarment Catalunya ja que des de l’any passat estant practicant tot d’estratègies per provocar-nos, com deixar els cotxes de la Guàrdia Civil oberts davant del departament d’Hisenda a l’aplicació del 155, que va qualificar de cop d’estat.
Amb tot, Jaume Alonso-Cuevillas va considerar que al final, tot i les dificultats, ens en sortirem en el procés d’independència de Catalunya.