Els il·lustradors Ignasi Blanch i Mercè Galí han tancat aquesta setmana el cicle que ha organitzat durant l’octubre la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa sota el títol «Il·lustres il·lustradors il·lustren».

L’objectiu ha estat potenciar i ajudar a difondre el món de la il·lustració entre adults i infants a través del mestratge i experiència de quatre dels professionals del sector, autors en aquest cas dels murals gegants que han presidit les vidrieres del Teatre L’Amistat per donar la benvinguda als visitants del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya en els darrers quatre anys.

Ignasi Blanch va ensenyar als més petits a dibuixar animals i personatges a partir de taques de colors mentre que als més grans, en la sessió de vespre, els va explicar la seva experiència al costat d’actrius com Olivia Newton-John i Myriam Mézières fent un llibre. Mercè Galí, per la seva banda, va apostar per fer cartografies del cos amb el públic infantil mentre que amb ell públic adult van fer pràctiques de traç amb espontaneïtat. El cicle el va iniciar l’il·lustrador argentí Gusti i el va seguir Valentí Gubianas.