28.07.2015 - 10:15
|
Actualització: 28.07.2015 - 12:15
Des del mes de juny i fins setembre, Golmés acull un dels pocs casals d’estiu de les comarques de Ponent on els infants només es comuniquen en anglès. La iniciativa és de l’empresa Fun&Learn que va arribar a un acord amb l’Ajuntament de Golmés per tirar-la endavant, segons informa l’ACN.
Fun&Learn fa més de 15 anys que es dedica al lleure infantil en aquesta llengua però que no ha estat fins aquest any que ha decidit oferir un format de casal per setmanes als nens de la comarca i també de fora.
El responsable de l’empresa, Cesc Coll, explica que al llarg de l’estiu passaran uns 240 nens pel casal, que es desenvolupa en horari de matí i de tarda segons la necessitat de les famílies. Hi van nens de 3 a 12 anys sota la tutela de monitors nadius dels EUA i el Regne Unit.
El casal d’estiu en anglès de Golmés combina les activitats de lleure amb una estona d’esbarjo a la piscina municipal, tant al matí com a la tarda. Segons Cesc Coll, al comptar amb monitors nadius que només saben parlar anglès i no entenen res de català o castellà fa que els infants tinguin una ”immersió total” en la llengua. Per tal de disposar d’un suport que permeti la bona comunicació entre infants i monitors, l’equip es complementa amb una sèrie de monitors del país que disposen de titulació universitària en llengua anglesa i també de carnet de monitor o director. Segons Coll, això garanteix que hi hagi un ”bon nivell pedagògic” al darrera de l’oferta.
Col·laboració
Coll explica que la idea del casal va sorgir arrel de la demanda que els havien fet diverses famílies de la comarca. Posteriorment es van posar d’acord amb l’Ajuntament de Golmés per tirar-ho endavant com a oferta lúdica de l’estiu per a infants a la vila. El resultat ha estat molt positiu aquest primer any amb unes 240 famílies que portaran els seus nens al casal. Són famílies del municipi però també de la comarca i alguns fins i tot de fora.
Segons Coll l’experiència per als menuts és gratificant malgrat que el primer dia ”van molt perduts”. Hi juga en contra el fet que molts van a dinar a casa i llavors es produeix un ”trencament” a l’hora de sentir parlar anglès. Això no obstant, s’estableixen unes rutines de vocabulari i activitats que acaben fent que els nens ”assumeixin la llengua de manera natural”. Coll matisa que ”en cap moment avaluem ni posem uns mínims” i que l’objectiu principal del casal és el fet de conviure amb l’anglès per tal que els petits comencin a aprendre com funciona la llengua.