L’Ajuntament de Fondarella ha presentat un pressupost pel 2019 de 1.420.200 euros, una xifra similar a anys anteriors. El manteniment d’impostos (tot i la revisió cadastral), tributs i taxes o les inversions que sumaran uns 300.000 euros són alguns dels punts destacats.

Ho ha explicat l’alcalde de Fondarella, Joan Reñé, qui ha dit que l’estabilitat pressupostaria i el bons estat de les finances municipals permet congelar els impostos que en molts casos pujarien un 8% després de la revisió cadastral. Així el municipi baixarà el percentatge d’aplicació municipal perquè el total a pagar per la ciutadania sigui el mateix que l’any passat.

Reñé també ha comentat que gairebé la meitat del pressupost va al Capítol 2, la despesa ordinària, mentre que les inversions, amb uns 300.000 euros, suposen una quarta part del mateix.

Tres actuacions

L’apartat d’inversions en centraran en tres actuacions. La primera és al camí de Torregrossa en que es donarà continuïtat al tram asfaltat per arribar, ara, fins la Serra. Aquesta obra té un pressupost d’uns 50.000 euros finançats pel departament de Territori. La previsió es licitar-la al febrer per tenir-la enllestida al juny.

Reurbanització

La partida més gran, uns 200.000 euros, està destinada a adequar serveis al tram urbà que va de la via del tren a la carretera i de la Creu Roja al pas a nivell, als carrers Àngel, Mollerussa ( es mirarà si es pot fer tot el carrer), Pla d’Urgell i Sant Jordi. Reñé ha explicat que és tracta d’una «urbanització vella» que ja s’havia fet alguna actuació fa uns anys. La licitació de l’obra està prevista pel març. El finançament sortirà de la Diputació de Lleida i de fons municipals.

Planta potabilitzadora

La tercera actuació es centrarà en millores a la planta potabilitzadora d’aigua (amb 15 anys de funcionament). Joan Reñé ha detallat que es canviaran els filtres actuals (de sorra) per uns de carboni actiu i s’adequarà el sistema de potabilització per fer-lo més efectiu. Els 50.000 euros que suposa aquesta actuació sortiran de l’Agència Catalana de l’Aigua i de fons municipals. Aquesta l’obra l’ha situat a l’estiu. Reñé també ha recordat que fa uns 3 tres anys ja es van invertir uns 130.000 euros en la impermeabilització de la bassa de l’aigua.

Per últim ha dit que l’endeutament del municipi està a 0 una vegada que enguany s0hagi amortitzat el crèdit per la Llar d’infants.