27.09.2020 - 08:47
|
Actualització: 27.09.2020 - 10:47
L’Ajuntament de Fondarella posa a disposició de l’escola Minyons d’Urgell una impressora 3d per tal de contribuir en la formació dels seus alumnes, per despertar vocacions científico-tecnològiques i enfortir el concepte «maker», que ja fa un temps s’està treballant a la nostra escola mitjançant aplicacions mòbils, la robòtica, pensament computacional, experiments físics,…
El món «maker» és un moviment que dona eines als ciutadans perquè siguin capaços de crear tecnologia i no només ser-ne mers consumidors. A l’escola aquest moviment també pot aportar molt, ja que amb aquesta filosofia es treballa des de l’aprenentatge significatiu i el pensament creatiu que implica plantejar solucions diverses i diferents.
Aquesta forma d’apropar l’aprenentatge a l’alumnat prové de la manera de fer de no fa tant, quan, ja sigui per manca de recursos o simplement per temes relacionats amb els seus orígens, les persones tenien la necessitat o el costum de fer coses, de fabricar-se peces de roba, reparar eines, cultivar…
De fet, a Fondarella, de fa anys es pot veure aquest manera de treballar en la Mostra d’Oficis i Artesania que recupera oficis desapareguts tot just pels canvis de costum consumistes del darrer mig segle.
Música
Al mateix temps també s´ha donat a l’escola una col·lecció de boomwhackers. Els boomwhakers són instruments de percussió molt senzills, formats per un tub de plàstic lleuger i afinat per llargària. Funcionen colpejant-los entre ells o contra altres superfícies com el terra, taules, cadires… han tingut molt d’èxit per ser un instrument fàcil de fer sonar i divertit per les aules. Cada nota del boomwhacker té un color i podem treballar les notes de l’escala, l’harmonia i el ritme.