31.07.2016 - 08:54
|
Actualització: 31.07.2016 - 10:54
Nobles i pagesos; monjos i bagasses, lladres i mercaders… tot un món que convivia a la primera meitat del segle XVII i que de nou es recrea als Firals de Bellvís. I ja fa 20 anys.
I es que la festa que recrea la llegenda de l’Anella de cal Bufalà ja forma part de l’imaginari popular del Pla d’Urgell gràcies a la iniciativa d’un grup de veïns de Bellvís que ha anat engrescant petits i grans al llarg d’aquests 20 anys. I es que una de les característiques d’aquesta festa es que els seus personatges i espectacles estan fets per persones vinculades al municipi.
Fins i tot els espectaculars malabars, els Saltimbankis de Bellvís, que enguany, això sí, han volgut donat un alicient a l’espectacle de foc i han comptat amb l’ajuda d’un director escènic per configurar una coreografia en les malabars de foc..
Padrí de cine
Una altra novetat és l’apadrinament de la festa per part del crític de cinema Àlex Gorina, que va parlar dissabte, abans dels malabars de foc i ho farà diumenge al migdia, després del bateig de l’hereu de cal Bufalà.
I un plat especial
I un altre atractiu que ja es va poder degustar dissabte a la nit, en el sopar dels nobles, és un plat tret del Llibre del Cohc, del segle XV, una clotxa de gall d’indi.
Els Firals duraran tot el diumenge, en que hi ha obert un mercat d’artesania, amb la representacions en titelles de la llegenda i el desenllaç de la mateixa.