El xef Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís ha estat el convidat en la segona, de les quatre ornades gastronòmiques centrades en el producte local que es realitzen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, organitzades per l’Associació Leader de Ponent mitjançant el projecte Gústum.

Castanyé ha comptat amb la col·laboració de Robert Camps, de Formatges Camps del Palau d’Anglesola.

I es que en cada sessió, els xefs estan acompanyats d’un productor de cada zona que els ajuda a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia.

Entre els plats que s’han elaborat destaquen, la coca de recapte La Boscana, xapata de garrinet i xocolata a la pedra d’Agramunt 3D, la qual ha estat elaborada utilitzant la tecnologia d’impressió amb 3D.

Durant la jornada els alumnes han pogut provar cadascun dels plats i el xef ha destacat la utilització del producte de proximitat en combinació amb tècniques innovadores, com també ha utilitzat l’eslògan ‘compra a casa i faràs casa’.

Les quatres sessions estan dirigides als 45 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de Lleida.