El xef Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís ha estat el convidat en la segona, de les quatre ornades gastronòmiques centrades en el producte local que es realitzen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, organitzades per l’Associació Leader de Ponent mitjançant el projecte Gústum.

Castanyé ha comptat amb la col·laboració de Robert Camps, de Formatges Camps del Palau d’Anglesola.

I es que en cada sessió, els xefs estan acompanyats d’un productor de cada zona que els ajuda a explicar millor el producte utilitzat i el valor que té per a la gastronomia.

Entre els plats que s’han elaborat destaquen, la coca de recapte La Boscana, xapata de garrinet i xocolata a la pedra d’Agramunt 3D, la qual ha estat elaborada utilitzant la tecnologia d’impressió amb 3D.

Durant la jornada els alumnes han pogut provar cadascun dels plats i el xef ha destacat la utilització del producte de proximitat en combinació amb tècniques innovadores, com també ha utilitzat l’eslògan ‘compra a casa i faràs casa’.

Les quatres sessions estan dirigides als 45 alumnes del 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció en Cuina i Serveis de Restauració i els de 3r curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de Lleida.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb