El ple de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, que va tenir lloc el dimecres, 27, va aprovar per unanimitat el canvi de nom de la plaça d’Espanya pel de plaça de l’1 d’Octubre de 2017. També es modificarà el de l’avinguda del Poal per avinguda de la Pau i es dóna nom a dues places com de la República i de la Independència.

Segons ha explicat a VilaWeb Mollerussa l’alcaldessa Montse Meseguer, els canvis i nous noms de les places venen per propostes veïnals. En el cas de la plaça 1 d’Octubre s’hi ha afegit l’any (que no hi era en la proposta inicial) per diferenciar-lo de l’1 d’Octubre franquista (el de 1936, quan el dictador Franco es va proclamar cap d’Estat, en plena guerra).

El canvi de l’avinguda del Poal per la de la Pau havia generat cert debat en xarxes socials, però Meseguer ho ha justificat recordant que en aquest passeig hi ha el monument en record de les víctimes de la guerra del 1936-39 i s’ha considerat avinent fer el canvi.

Noves places

Per que fa a les places de la República i de la Independència es tracta de deus places sense nom fins ara i que es van crear dins la part residencial de la urbanització SAU-3.

La plaça de la República es troba davant de la sala de vetlla, separa la zona residencial del polígon industrial, i compta amb equipaments esportius.

Pel que fa a la plaça de la Independència és a l’avinguda de la Verge de Montserrat, en la zona urbanitzada però encara per edificar.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb