El Mascançà col·laborarà amb les universitats de Lleida i Oberta de Catalunya

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
22.05.2019 - 07:28
Actualització: 22.05.2019 - 09:28

A partir del curs vinent, el 2019-20, el Centre de Recerques del Pla d’Urgell actuarà com a guia local en els graus de Geografia, Història i Història de l’Art de les universitats de Lleida i Oberta de Catalunya. Des dels departaments que imparteixen els graus d’Història, Geografia i Història de l’Art s’ha volgut acostar els estudiants al territori. Per fer-ho s’ha pensat en els treballs de final de grau com a eina per aprofundir en el desenvolupament dels coneixement adquirits i en els centres d’estudis locals i comarcals com a orientadors sobre el terreny.

Així des del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà s’han elaborat quinze propostes que s’oferiran a estudiants que vulguin centrar la seva recerca sobre el Pla d’Urgell. Les propostes s’agrupen de la següent manera: sis d’història, cinc de geografia i quatre d’història de l’art. Les temàtiques són força variades i van des de temes de desenvolupament econòmic (agricultura i indústria), evolució demogràfica, canvis urbanístics, la transformació del territori pel Canal d’Urgell, el paper de la dona en les lluites socials i polítiques, la Guerra Civil i la Transició, el patrimoni des de diferents vessants (industrial, tàpia, vestits de paper) o les catalogacions. Totes elles han estat formulades per experts en la matèria que es convertirà en la persona responsable al territori que pugui guiar-los conjuntament amb el tutor de la universitat.

Els treballs de final de grau són el darrer escull que els estudiants de qualsevol grau universitari han de superar abans d’obtenir el títol de graduat, per tant estem parlant d’estudiants amb coneixements avançats en la matèria cursada.

L’Institut Ramon Muntaner, mitjancer

Aquest projecte de col·laboració ha estat possible gràcies al paper de mediador que ha tingut l’Institut Ramon Muntaner(IRM), fundació privada dels centres d’estudis locals i comarcals. Les universitats s’han posat en contacte amb l’Institut Ramon Muntaner perquè fes de pont entre universitats i aquestes entitats de recerca a les comarques de Ponent i Pirineu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem