03.01.2017 - 07:29
|
Actualització: 03.01.2017 - 08:29
Durant el darrer trimestre de 2016 el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha dut a terme la campanya «Si no sumes, almenys no restis!» on s’ha buscat la sensibilització per fomentar la recollida selectiva i reduir els residus dipositats erròniament als contenidors, els anomenats impropis. Els estudiants i els grans generadors de residus han estat objecte d’especial atenció.
Aquests residus impropis redueixen la qualitat de la recollida selectiva i n’incrementen els costos de gestió. Amb el missatge ”Si no sumes, almenys no restis!”, s’ha volgut conscienciar la població que, en cas que tingui una bossa amb residus barrejats, sempre la llenci al contenidor de rebuig i no als contenidors de recollida selectiva. D’aquesta manera no es redueix la qualitat de la recollida selectiva que fa la resta de veïns.
Grups d’atenció
Entre les diferents actuacions realitzades cal destacar la presència d’educadors en bicicleta al carrer, des d’on han pogut informar a uns 2.500 ciutadans sobre la recollida selectiva. Aquests educadors han realitzat, a més, tallers a 425 alumnes de 17 escoles de la comarca i col·loquis amb els mestres, amb la finalitat de crear una unitat didàctica sobre els residus i el reciclatge pel proper curs escolar. També han donat a conèixer la campanya a 1.430 alumnes dels 4 instituts de la comarca i han visitat 120 grans generadors de residus com bars, restaurants, floristeries, pastisseries, etc.
Bosses perdudes
En el marc d’aquesta campanya també s’han revisat les “bosses perdudes” que es deixen fora dels contenidors amb l’objectiu d’avisar als responsables i reduir les molèsties que aquestes bosses causen als veïns.
Cal tenir en compte que, per tal d’incentivar la recollida selectiva, l’Agència de Residus de Catalunya aplica un cànon sobre el rebuig que es porta a l’abocador, el qual es preveu que vagi augmentant cada any. Per tant, com més i millor fem la recollida selectiva, menys cost tindrà la gestió dels residus.