La Generalitat i la Federació Catalana de Ciclisme han confirmat el Circuit Bike Parc Vila-Sana com a nou Centre de Tecnificació oficial de BMX de Catalunya.

Així ho han notificat el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca, i la cap de tècnics de la Federació Catalana de Ciclisme, Marta Vilajosana, en una reunió amb l’alcalde de Vila-Sana, Joan Sangrà i el responsable del circuit, Marc Tugues, que s’ha fet el dilluns al matí.

L’alcalde, Joan Sangrà, s’ha mostrat plenament satisfet d’aquesta fita que posiciona Vila-sana en l’epicentre d’aquesta disciplina esportiva. El Centre serà gestionat per la Generalitat, la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament.

Primers ciclistes

Al setembre ja hi haurà corredors que estaran becats per fer un estada completa a Vila-sana. Residiran en diferents punts de la demarcació i podran estudiar durant els matins a diversos centres educatius de la zona i, per la tarda, se’ls transportarà a entrenar al circuit del Pla d’Urgell. De moment, es començarà amb tres corredors: Griselda Artigues, actual campiona d’Europa; Marc Roman, actual subcampió del món; i Saul Conde, actual campió d’Espanya júnior. Es preveu que de cara el curs 2018-19 s’afegeixin dos o tres corredors més. L’objectiu que es marca el Centre de Tecnificació es aconseguir portar corredors a les Olimpíades d’aquí a 8 anys.

L’entrenador d’aquests corredors serà el propi Marc Tugues, impulsor del circuit i reconegut internacionalment dins de l’especialitat. Per Tugues, “aquest és un somni fet realitat, després de més de 2 anys de fortes inversions i de molt treball per posar el circuit amb unes instal·lacions de primera qualitat i referent al sud d’Europa”. Paral·lelament, reconeix estar totalment “il·lusionat i agraït” pel fet de convertir-se poder ser l’entrenador de Catalunya de BMX.

Inversió

A la vegada, també està previst que la Diputació de Lleida faci una inversió important al circuit per tal de disminuir els costos de conservació de les pistes i reduir-ne les hores de manteniment.