31.05.2019 - 11:27
|
Actualització: 31.05.2019 - 13:27
El cap de setmana de l’1 i 2 de juny tindrà lloc la quarta experiència «Benvingut a Pagès». Al Pla d’Urgell hi haurà 9 establiments col·laboradors (per 5 de l’any passat) que organitzaran visites guiades, experiències turístiques i menús elaborats amb producte de proximitat.
En l’acte de presentació hi han participat el president en funcions del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull; un representant de l’Agricultura a Lleida, Josep Pons; la tècnica de l’Oficina de Turisme del Pla d’Urgell i representant de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (on s’ha fet la presentació), Mercè Argelich, i alguns representants dels establiments participants com Jaume Espart de Mos de Tros, Laura Ezquerra de l’Ànima Restaurant, i Francesca Callarisa, de Cal Tarragona.
Josep Pons ha destacat l’increment de participació i ha fet una crida a la participació per gaudir d’un cap de setmana únic i complet amb família o amics.
Els visitants podran compartir experiències a Cal Valls, Vila-Horts, Formatges Camps, Mos de Tros, Espai Cultural dels Canals d’Urgell, Restaurant l’Estoneta, Ànima Restaurant-Hotel, Cal Tarragona i Apartaments Perebep.
L’any 2018 al Pla d’Urgell hi van participar: Vila-horts, Cal Valls, Formatges Camps, Apartaments Perebeb i el Restaurant l’Estoneta. Pel que fa a les xifres del 2018, a Formatges Camps els van visitar 59 adults i 26 nens, a Cal Valls, 60 adults i 15 nens i el Restaurant l’Estoneta va servir 43 Menús de Benvinguts a Pagès.
Totes les activitats que es duen a terme són gratuïtes (visites i tastos) però és recomanable reservar prèviament a través del web (http://www.benvingutsapages.cat)
I tots els infants que portin el seu carnet del Super3, rebran un obsequi especial.
Sobre Benvinguts a Pagès
‘Benvinguts a pagès’ és un cap de setmana en el que les explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats, els seus obradors… i que fins ara (en tres anys) han visitat més de 55.000 persones.
És una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa.
‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.