El Benvinguts a Pagès, al Pla d’Urgell, dobla el nombre d’establiments col·laboradors de l’any passat

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
31.05.2019 - 11:27
Actualització: 31.05.2019 - 13:27

El cap de setmana de l’1 i 2 de juny tindrà lloc la quarta experiència «Benvingut a Pagès». Al Pla d’Urgell hi haurà 9 establiments col·laboradors (per 5 de l’any passat) que organitzaran visites guiades, experiències turístiques i menús elaborats amb producte de proximitat.

En l’acte de presentació hi han participat el president en funcions del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull; un representant de l’Agricultura a Lleida, Josep Pons; la tècnica de l’Oficina de Turisme del Pla d’Urgell i representant de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (on s’ha fet la presentació), Mercè Argelich, i alguns representants dels establiments participants com Jaume Espart de Mos de Tros, Laura Ezquerra de l’Ànima Restaurant, i Francesca Callarisa, de Cal Tarragona.

Josep Pons ha destacat l’increment de participació i ha fet una crida a la participació per gaudir d’un cap de setmana únic i complet amb família o amics.

Els visitants podran compartir experiències a Cal Valls, Vila-Horts, Formatges Camps, Mos de Tros, Espai Cultural dels Canals d’Urgell, Restaurant l’Estoneta, Ànima Restaurant-Hotel, Cal Tarragona i Apartaments Perebep.

L’any 2018 al Pla d’Urgell hi van participar: Vila-horts, Cal Valls, Formatges Camps, Apartaments Perebeb i el Restaurant l’Estoneta. Pel que fa a les xifres del 2018, a Formatges Camps els van visitar 59 adults i 26 nens, a Cal Valls, 60 adults i 15 nens i el Restaurant l’Estoneta va servir 43 Menús de Benvinguts a Pagès.

Totes les activitats que es duen a terme són gratuïtes (visites i tastos) però és recomanable reservar prèviament a través del web (http://www.benvingutsapages.cat)

I tots els infants que portin el seu carnet del Super3, rebran un obsequi especial.

Sobre Benvinguts a Pagès

‘Benvinguts a pagès’ és un cap de setmana en el que les explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats, els seus obradors… i que fins ara (en tres anys) han visitat més de 55.000 persones.

És una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa.

‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem