16.01.2021 - 16:50
|
Actualització: 16.01.2021 - 17:50
Debat Constituent sorgeix a partir del procés endegat a final de 2018 pel president Torra, mitjançant el Consell Assessor per a l’impuls d’un Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent. Una vegada elaborada una proposta metodològica per endegar «Un procés participatiu transversal, inclusiu i plural per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya» el Consell, al 2019, es va dissoldre per donar pas a la Coordinadora Nacional d’Enteses. Així són les enteses, una xarxa territorial formada per persones i entitats, les que generen el debat actual. I que, en el cas de la del Pla d’Urgell, ara s’està dinamitzant.
Segons fonts de l’entesa del Pla d’Urgell, s’havia vist que algunes zones del país, com Ponent, no hi havia molta activitat. Per això un grup de persones han agafar el repte de dinamitzar el Pla d’Urgell (i altres parts del territori) perquè tant particulars com, sobretot, entitats formin part de l’entesa i generin debat constituent. Per aquesta raó han començat a difondre l’opció de participar-hi des de les xarxes socials. En aquest sentit, insisteixen en recordar que el debat i la participació està oberta a tothom i no necessàriament s’ha de ser independentista o defensar opcions independentistes per participar-hi.
Estat de la nació, amb Lluís Llach
Tot just qui vulgui més informació i veure una part del sistema de treball, avui dissabte, 16, a dos quarts de la nit, es podrà veure el debat «Estat de la nació» amb Lluís Llach, coordinador de Debat Constituent, mitjançant les xarxes socials (Twitter, Instagram, YouTube, Facebook), el canal de YouTube o per TeVe.cat .
També, a la web de Debat Constituent es pot trobar molta més informació sobre el que ja s’ha fet i el que es vol fer, així com la manera de participar-hi.