08.06.2018 - 08:04
|
Actualització: 08.06.2018 - 10:04
Tres explotacions agrícoles i ramaderes que transformen els seus productes, un restaurant i dos establiments rurals són els participants del Pla d’Urgell que participen en el tercer Benvinguts a Pagès que te lloc el dissabte, 9, i diumenge, 10. La iniciativa vol atansar a tot el públic l’activitat rural i redescobrir l’origen dels productes agroalimentaris.
Així, qui s’atansi al Pla d’Urgell podrà conèixer els aliments ecològics i naturals de Cal Valls, a Vilanova de Bellpuig; els formatges Camps, al Palau d’Anglesola o els productes de l’hort i el camp de Ramon Nabau/Vila-Horts, a Vila-sana. També podrà menjar al Restaurant L’Estoneta-Sala Boss, de Vilanova de Bellpuig i dormir a la casa rural La Teuleria (tot i que no surt a la web del Benvinguts) o a l’Apartament PereBep-Tourism Rental Montsec, ambdós a Linyola.
Ho han explicat el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, i el cap Comarcal d’Agricultura, Andreu Bosch, acompanyats d’algun dels participants en aquesta iniciativa que compta amb la participació, a tot Catalunya, de 900 propostes.
Trull ha destacat que la iniciativa ha de servir per a «redescobrir la pagesia de prop» tot esperant «que sigui un èxit».
De fet, Bosch ha comentat que el fet de viure en un entorn rural fa que aquesta iniciativa costi més d’arrelar, al contrari de la zona metropolitana, on té més èxit.
Amb tot, el responsable comarcal d’Agricultura ha considerat que el món agrari català «ens mancat la comercialització. Ens falta saber vendre la nostra fruita». I que aquesta és una bona iniciativa per donar a conèixer que «fem productes de primera qualitat».
Visita i dinar
Una bona manera de veure i viure els productes agroalimentaris de la nostra comarca és la proposta que han fet el dos dels participants del «Benvingut a Pagès» de Vilanova. Així Cal Valls i L’Estoneta ofereixen una proposta conjunta (tot i que s’hi pot anar per separat) de visitar Cal Valls i dinar a L’Estoneta que ofereix, a banda del seu menú habitual, un menú vegetarià i un alte menú vegà.
L’horari previst de visites és de deu a dues del migdia i de quatre a set de la tarda, amb la recomanació de fer cita prèvia.