Des de diumenge, Bellvís compta formalment amb un nou espai, el Parc de les Monges. El nou equipament municipal ocupa l’antic Col·legi de la Sagrada Família i disposa de plaça i zona de jocs.

Amb l’obertura d’aquest nou equipament lúdic, es tanca un procés que ha durat pràcticament tot el mandat. Es va iniciar amb la consulta popular celebrada l’any 2016 sobre els usos del convent de les Monges que hi havia en aquells moments en aquest espai.

L’acte inaugural es va iniciar amb unes paraules de l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, i el descobriment d’una placa commemorativa en record del Col·legi de la Sagrada Família, que hi havia en aquest espai, i les monges que hi van impartir docència. La placa compta amb un codi QR perquè qualsevol persona a través del seu mòbil pugui conèixer i consultar tota la història del col·legi i de la congregació que el va gestionar.

La placa va ser descoberta pels gegants del poble, Pere de Bellvís i Ermessenda de Montcada, de manera que amb aquest acte es dona inici a les celebracions dels 25 anys de la confecció i bateig d’aquest dos gegants, que han representat Bellvís en multitud de trobades i actes oficials.

Després de la inauguració es va fer un esmorzar popular amb xocolata desfeta elaborada per les Xocolateres de Bellvís.

Descentralitzar els espais lúdics

Amb aquesta actuació, urbanísticament, el consistori ha fet una aposta per descentralitzar els espais lúdics i socials del poble, actualment centralitzats entorn a la plaça Catalunya i el Passeig d’Urgell, i revitalitzar les zones mes allunyades d’aquests indrets.

Procés participatiu

Per altra banda, la inauguració del parc comporta la finalització del primer procés de participació popular de Bellvís i els Arcs. Un procés que, primer, amb la votació popular, i, després, en l’elaboració del projecte sempre s’ha realitzat de manera participativa.

Trobareu més informació i imatges de l’acte inaugural en la web municipal.