L’Ajuntament de Bellvís ha iniciat un projecte de recuperació del patrimoni històric del municipi. La primera actuació de recuperació del patrimoni material es centrarà en la guerra del 1936-39, concretament dels vestigis d’aquesta guerra.

Aquesta iniciativa, el projecte de recuperació i divulgació d’espais de la memòria històrica de Bellvís, es presenta avui dijous, 18, a les nou de la nit a la sala 1 d’Octubre del Casal Cultural, amb una xerrada informativa amb la intervenció de Joel Ametlla, membre del Grup de Recerca i d’Investigació d’Espais de la Guerra Civil (GRIEGC).

Passat històric

Des del consistori es considera que els dos pobles del municipi, Bellvís i els Arcs, tenen una llarga història plena de vicissituds, espais i esdeveniments: des de poblats ibèrics passants per vil·les romanes, amb una potent historia medieval, moderna i contemporània, i un segle XX ric en moviments socials i polítics.

Tot plegat ha fet que s’hagin iniciat els primers passos per anar recuperant aquests moments de la història local «que ens defineixen com a poble i ens forneixen la identitat».