Albert Rossich recull a l’IEI el Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà

VilaWeb

VilaWeb Mollerussa

18.04.2018 - 08:31
Actualització: 18.04.2018 - 10:31

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit l’acte de lliurament del V Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà, que ha tingut com a guanyador Albert Rossich.

L’acte ha estat presidit per la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i també hi han intervingut l’alcalde de alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau; el vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Biscarri; i el professor de Filologia Catalana de la UdL, Joan Julià Moné, a més de Narcís Garolera, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Pompeu Fabra, que ha pronunciat la conferència ‘Joan Solà, lector’.

Mantenir la llengua

En la seva intervenció, Rosa Pujol ha felicitat tots els participants per la seva contribució a l’hora de “mantenir viva, rica, forta, dinàmica i perdurable la nostra llengua”, així com a la UdL i l’Ajuntament de Bell-lloc per “la seva excel·lent i encomiable tasca” durant els cinc anys d’història d’un premi que ha esdevingut “una eina cabdal per recuperar, mantenir viu, difondre i potenciar el llegat acadèmic de Joan Solà”.

Dos panegírics

El jurat del premi va decidir per unanimitat atorgar el premi a Albert Rossich pel treball titulat ‘Andreu Rey d’Artieda i Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona. Dos panegírics recitats a la Universitat de Lleida (segle XVII). Edició crítica’.

L’obra guanyadora serà publicada per Edicions de la Universitat de Lleida i és fruit de la tasca d’aquest catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Girona. Es tracta d’una edició crítica que contribuirà al coneixement d’uns textos literaris relacionats amb la presa de possessió de sengles rectors (aleshores estudiants de cursos avançats i ben relacionats políticament) de la Universitat de Lleida, i que vindrà a reforçar la visió d’alguns historiadors de la importància que tenia aquesta universitat al tombant dels segles XVI i XVII, època que l’obra contribueix a retratar.

El jurat va estar format per Narcís Garolera (Universitat Pompeu Fabra), Jordi Ginebra (Universitat Rovira i Virgili), Joan Julià-Muné (Universitat de Lleida), Jordi Mir (Institut d’Estudis Catalans) i José Antonio Pascual (Real Academia Española).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem