29.10.2018 - 08:17
|
Actualització: 29.10.2018 - 09:17
L’Obra Social La Caixa ha fet una aportació de 9.000 euros a l’ACUDAM per dotar aquesta entitat de material terapèutic al servei de Fisioteràpia i adquirir material pedagògic per la sala de pedagogia del servei d’Habitatge.
Unes millores en equipaments que ha de permetre que ACUDAM, entitat referent del Pla d’Urgell que atén a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, pugui continuar donant resposta l’envelliment natural de les persones ateses a l’entitat. Aquest envelliment en l’àmbit de fisioteràpia fa que usuaris amb edats avançades no puguin realitzar els exercicis pautats a causa d’una pèrdua progressiva de les funcions cognitives, fet que fa que necessitin l’ús d’altres recursos per poder realitzar els seus tractaments de forma passiva. Amb aquesta aportació de l’Obra Social La Caixa s’ha pogut adquirir una sèrie d’aparells i materials de fisioteràpia per poder complementar els tractaments, i així millorar la qualitat de vida de les persones ateses.
Material pedagògic
L’altra actuació vers l’envelliment que ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social ha estat l’adquisició de material pedagògic per a la Residència de suport extens i generalitzat (REG). Aquest és l’únic servei de l’entitat que resta obert les 24 hores i ofereix cobertura a aquelles persones que necessiten un gran suport en el desenvolupament de les activitats bàsiques de la vida diària.
El treball que es realitza en estimulació cognitiva que necessiten els usuaris de la REG requereix l’adquisició de materials físics i tecnològics per donar resposta a la millora i la qualitat de vida de les persones ateses. Amb l’adquisició d’aquests recursos pedagògics com tablets, ordinadors… permet realitzar un treball d’estimulació cognitiva més personalitzat i adequat a les necessitats de cada persona.
El director d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Lleida, Joan Miquel Pascual, i el director de Banca d’institucions de CaixaBank a Lleida, Josep Galve, han visitat el servei d’Habitatge per conèixer de primera mà el treball que es realitza amb l’adquisició d’aquests recursos.