La categoria puja de 16 dissenys de l'any passat a 28 d'enguany

El 55è Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa, que tindrà lloc el dissabte, 15, a les deu de la nit al Teatre L’Amistat, comptarà amb un total de 85 participants. Destaca el notable augment de dissenys de Fantasia, 28 (per 16 de l’any passat) així com en les altres categories: Moda Actual, 38 (30) i Època, 19 (16).

Els participants provenen de diversos indrets dels Països Catalans i d’Espanya, a més, segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, d’un dissenyador mexicà.

Cal recordar que la conducció de l’acte anirà a càrrec de l’actriu i blogera Ares Teixidó que comptarà amb la complicitat en l’atmosfera musical de Lisboa Zentral Cafè que transportarà al públic assistent des de Buenos Aires a París, passant per Santiago de Cuba o la mateixa Lisboa.

Les entrades per assistir a la gala encara es poden adquirir a les taquilles del Teatre L’Amistat de dimarts a divendres de sis de la tarda a les vuit del vespre. Els preus s’han fixat en 25 euros per al primer pis i les butaques de platea i 15 euros per al segon pis.

Nous premis

D’altra banda, les bases del concurs presenten en aquesta edició novetats destacades com són la incorporació de dos reconeixements per incentivar la participació de joves talents sota el nom d’Emergent’s. En aquest cas, es tracta d’un primer premi dotat amb 600 euros per al disseny més original i innovador elaborat per participants menors de 30 anys, que tindrà també un segon premi amb material de papereria divers, gentilesa de l’empresa Oficentre.

Aquests nous premis s’afegeixen als 13.000 euros en metàl·lic que s’atorguen als tres primers premis de cada categoria; al Didal d’Or, fet per Àlex Joier i que premia la trajectòria dins el concurs; a l’Agulla d’Or, concedit per la Lluna de Drap al millor treball artesà d’agulla i el Premi al Millor complement, patrocinat per Guasch. Així mateix, cal recordar que l’any passat es va incorporar també el Premi al/la Millor Model, patrocinat per la revista Pasarela de Asfalto i consistent en un entrada a una desfilada de la Mercedes-Benz Fashion Week.

Jurat de prestigi amb el dissenyadora catalana Núria Sardà

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. La presidenta serà la dissenyadora catalana Núria Sardà, qui també ha cedit un disseny de la seva col·lecció de vestits de bany per tal que sigui reproduït en paper i desfili a la gala fora de concurs. També en formaran part l’editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, Francisco José Pavón; la periodista de El Punt Avui, Teresa Berengueras; el president de l’Associació Origami de Saragossa, Luís Fernando Gimenez; el dissenyador barceloní Dario Márquez i el sevillà Mario Gallardo.