Mollerussa debat el voluntariat actiu del segle XXI

  • El CSM activarà una web de projectes al desembre

VilaWeb
VilaWeb Mollerussa
12.11.2015 - 09:46
Actualització: 12.11.2015 - 10:46

Prop de 125 persones van assistir el dissabte, 7, a la II Trobada de Voluntariat que es va fer a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell (ECCU) sota el títol “El Voluntariat actiu al segle XXI”, promogut pel Consell Social de Mollerussa (CSM) i l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell.

La jornada va ser inaugurada per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va fer una referència al 1985, quan l’ONU va proclamar el dia 5 de desembre com a Dia Internacional del Voluntariat i com des d’aleshores, el fenomen del voluntariat no ha parat de créixer amb diferents manifestacions. També va agrair la bona tasca feta des del Consell Social que duu a terme diferents eixos de treball encaminats a millorar la vida del conjunt de la ciutadania, com pot ser el foment del voluntariat, el treball en xarxa… Solsona va acabar la seva intervenció dient que “Mollerussa té ànima de voluntariat i ànima social”.

Intervencions

Les diferents intervencions van anar dirigides a aprofundir sobre quin és actualment el sentit que té la tasca del voluntariat dins la nostra societat. La ponència inaugural va anar a càrrec de Josep M. Canyelles expert en responsabilitat social corporativa (SRC), que va reflexionar sobre “El voluntariat creant valors per a les persones i la societat”.

La jornada va servir, també, per presentar la pàgina web realitzada pel CSM que pretén donar a conèixer els diferents projectes de voluntariat que es desenvolupen a la ciutat i que entrarà en funcionament a partir del dia 1 de desembre.

Els joves voluntaris van tenir un paper destacat ja que van ser els protagonistes de donar a conèixer diferents projectes que s’han dut a terme a la ciutat com és el camp de treball Coopera, el projecte “Dina en companyia”, que porta a terme la Fundació Catalunya-La Pedrera, o el projecte “Tot treballant pel bé comú”, que van presentar conjuntament alumnes de l’institut Terres de Ponent i residents de la Llar Terres de Ponent, ambdós de Mollerussa. També hi van participar algunes de les persones receptores de l’acció voluntària la qual cosa va contribuir a enriquir la taula d’experiències.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem