10.03.2016 - 08:19
|
Actualització: 10.03.2016 - 09:19
El Tast Vi per Vida de Mollerussa s’avança més d’un mes i es farà el dissabte 9 d’abril al firal Verd de Mollerussa. És una de les novetats d’aquesta iniciativa solidària destinada a recaptar fons per la recerca de la metàstasi de càncer
Una proposta solidària que han presentat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i de l’impulsor de la iniciativa, el sommelier mollerussenc Xavier Ayala. L’alcalde ha destacat que per a l’Ajuntament “és un goig que gent de Mollerussa dediqui el seu temps i els seus esforços a bones causes”, i ha elogiat que “Xavi Ayala i la seva família hagin estat capaços de canalitzar la seva passió cap aquest vessant solidari”. Marc Solsona ha afegit que el projecte “ha sabut anar creixent i implicant gent” i que això ha estat possible “a través d’un dels millors professionals del país en aquest àmbit”, com és el Xavier Ayala.
Aquest, per la seva part, ha comentat que serà el sisè tast que organitza Vi per Vida i el tercer que es fa a Mollerussa, en aquesta ocasió apostant per un format “més reduït, per a unes 300 persones”, a la vegada que ha recordat que es tracta d’una associació “viva i que treballa seguint el full de ruta marcat des del primer dia”. L’aportació per assistir-hi és de 10 euros i els que ho facin rebran un llevataps Pulltex com a obsequi. Ayala també ha explicat que el mateix dia es lliurarà el que es recapti. Com sempre, l’aportació es fa a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, on es desenvolupen projectes relacionats amb la recerca sobre la metàstasi. Per altra banda, els interessats en fer un donatiu ho poden fer a través del compte corrent ES98 0081 0139 12 0001287631.
Més novetats
Altres novetats d’enguany són la creació d’una zona infantil amb voluntaris, que permetrà que els assistents puguin deixar els seus fills mentre gaudeixen del tast. O activitats paral·leles, com ara el I Torneig de Pàdel Solidari al Club Tennis Mollerussa, un Sopar ‘Vi per Vida’ a la Boscana (el 8 d’abril, un dia abans del tast) i un Concurs d’Instagramers Vi Per Vida #tast6vipervida, que es desenvoluparà des d’uns quinze dies abans del tast i que recollirà imatges relacionades amb el món del vi.
Vins
Els punts de venda dels tiquets per assistir al tast es poden trobar a www.ticketea.com, Breiko, Lo Vermutet, Club Tennis Mollerussa, Resquitx i Xarel·lo.
Està previst que se serveixin cinc vins: dos de la DO Costers del Segre (Cérvoles Celler Negre i Xarel·15), dos de la DO Penedès (Finca Parera Ecològic i Clàssic Penedès) i un de la DO Catalunya (Segura Viudas).
Vi per Vida
L’associació sense ànim de lucre Vi per Vida va néixer a inicis del 2014 sota l’impuls de la família Ayala-Cots. Fa 25 anys, el pare d’en Xavier Ayala, Josep Ayala, va morir de metàstasi, provocada per un càncer de pulmó derivat del tabaquisme. Xavier Ayala, nascut a Mollerussa, es va formar a l’Escola d’Hosteleria de Lleida i en la seva trajectòria professional ha treballat en el Restaurant Ambrosia de Lleida, l’Hotel Mas de Torrent a la Costa Brava, el Celler de Can Roca de Girona, el restaurant Moo i el Bar à Vins de Barcelona. Ayala ha estat president de l’Associació Catalana de Sommeliers i és professor de les principals escoles de Sommeliers del país.